Skip to main content

02 761 75 28 • 02 761 75 35 | 

Cours Communaux de langues modernes

Hoe inschrijven

 Registratieprocedure voor het schooljaar 2024-2025

 

Lees de instructies helemaal door voordat u zich inschrijft

 

Anstaande studenten moeten het aanmeldingsformulier invullen door op onderstaande knop te klikken. 

Het secretariaat neemt contact met u op om een afspraak te maken voor de niveautest (verplicht en gratis). Na de test, die ongeveer 45 minuten duurt, kunnen we u plaatsen in de klas die het beste bij u past en u informeren over de dagen en tijden van uw cursus.

Afspraakverzoeken worden niet per e-mil, telefoon of ter plaatste behandeld.

Zodra u deze informatie hebt, kunt u uw administratieve registratie afronden. Maak hiervoor een afspraak door te klikken op de knop "Ik maak een afspraak om me in te schrijven" hieronder.

 

Volg de aangegeven procedure en gebruik de login en het wachtwoord die u van de leerkrachten hebt gekregen na uw test. Gebruik het e-mail adres dat u tijdens uw test aan de docenten hebt gegeven.

 

Het enige dat u hoeft te doen is u op de aangegeven dag en tijd persoonlijk aan te melden bij het secretariaat van de school, Priester Jan Heymansstraat 29, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe.

 

Aangezien de plaatsen beperkt zijn, raden we u aan u zo snel mogelijk in te schrijven (wie het eerst komt, het eerst maalt). Alleen mensen die de niveautest al gedaan hebben kunnen een afspraak maken.

Op de dag van uw afspraak moet u op het gelande tijdstip aanwezig zijn om uw dossier af te ronden.

 

U moet de volgende documenten bij zich hebben:

 

*    Uw geldige identiteitskaart of paspoort.

*    Voor niet Europese burgers: - een Belgische verblijfsvergunning (elektronische kaart) of

- een inschrijvingsbewijs of

- een geldig paspoort met een visum indien nodig. In dit geval wordt een extra registratiekost van 90,00€ (DIS) aangerekend.

*    Een fotokopie van uw identiteitsbewijs. (Door een tekort aan papier kunnen we helaas zelf geen fotokopieën meer maken).

*    Het bedrag van 92,00€ (alleen via Bancontact) voor één cursus gedurende één semester (van september tot januari).

Andere tarieven en vrijstellingen van inschrijvingsgeld (aandeel van de Franse Gemeenschap)

 

*    152,00€ voor twee cursussen gedurende één semester (van september tot januari).

 

*    Studenten die de cursus Frans volgen tot en met UE2 zijn vrijgesteld van het inschrijvingsgeld (aandeel van de Franse Gemeenschap).

 

Andere mogelijke kortingen

 

Bepaalde personen kunnen in aanmerking komen voor een korting van 40,00€ op het inschrijvingsgeld, in het bijzonder:

 

*    Werkzoekenden die regelmatig ingeschreven zijn bij Actiris, de FOREM of de VDABVoorwaarden om in aanmerking te komen: na onderzoek en aanvaarding van de aanvraag door één van deze organisaties.

*    Personen ingeschreven bij het OCMW en die het leefloon ontvangen. Voorwaarden om in aanmerking te komen: een attest voorleggen dat gedateerd is op de maand van de inschrijving, ten laatste op 1/10 van het lopende semester.

*   Minderjarigen. Voorwaarden om in aanmerking te komen: bij de inschrijving het naar behoren ingevulde attest "minderjarig" voorleggen, dat hieronder kan worden gedownload.

*   Personen met een handicap die als zodanig zijn erkend door een bevoegde overheidsinstantie (Phare, AVIQ ...). Voorwaarden om in aanmerking te komen: een certificaat overleggen dat gedateerd is op de maand van de inschrijving, ten laatste op 1/10 van het lopende semester.

*   Ambtenaren die onderworpen zijn aan de verplichting om de tweede landstaal te spreken uit hoofde van openbaar gezag. Voorwaarden om in aanmerking te komen: de werkgever (federale, gemeentelijke of parastatale overheid) moet het document dat hieronder kan worden gedownload, ten laatste op 1/10 van het lopende semester.